• SPOLINT
 • Fundacija za šport
 • Igrišče za vsakogar

  Izhodiščna vprašanja:

  • Katere predsodke najdemo v športu?
  • Zakon igrišča – zakon močnejšega ali prijateljsko rokovanje?
  • Kaj lahko jaz naredim proti diskriminaciji?
  • Kaj je ekologija sobivanja, kaj demokracija?

  Šport je lahko polje ali vir diskriminacije, nestrpnosti in nasilja, hkrati pa ga lahko izkusimo tudi nasprotno, kot polje strpnosti in vključevanja različnih. V športu se naučimo spoštovanja do drugačnosti, ki izhaja iz narodnosti, spolne usmerjenosti, stila življenja, različnih mnenj in verovanj. Modul »Igrišče za vsakogar« je krasno orodje ozaveščanja mladih o problemih, ki jih prinaša nerazumevanje družbene dinamike.

  Razmišljanje za uvod v razpravo: Diskriminacija kot pozicija moči neke skupine, nestrpnost kot pomanjkanje spoštovanja in nasilje kot otrok v tej družini.

  Z nadaljnjo uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

  Zaradi boljše uporabniške izkušnje so nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljeni na "Dovoli piškotke". Če boste še naprej uporabljali to spletno stran, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali pa kliknite "Sprejmi", potem ste pristali na to.

  Zapri

  Facebook

  Moje mnenje - Marcova zgodba je Sportikus zgodba. Še ena z velikim S. ... VečManj

  Vzemi si štiri minute časa, ker ti lahko spremenijo življenje.

  Poglej na Facebooku

  Sicer gre za sistemsko kurativo, kar je bolje kot nič in morda nekega dne to pripelje tudi do sistemske preventive... preveč je poškodovanih ljudi zaradi športa... bomo pa morali spregledati, da institucije tekmovalnega športa ne ponujajo veliko alternative mladim, ki bi morda kot najstniki potrebovali malo bolj ohlapno strukturo, ki jih ne bi takoj izvrgla, če izrazijo potrebe po manj treninga, prostih vikendih, rekreativnem pristopu in podobno. Marsikdo, tudi mi sami v službah, ne moremo biti leta in leta na 100% obratih.... pa to še ne pomeni, da tega ne delamo s strastjo... ... VečManj

  Poglej na Facebooku

  Stanković o Luki Modriću, o realnosti ljudske morale, športnih junakih, ki se za nacionalno dobro žrtvujejo ... priporočam! ... VečManj

  [VIDEO] Stanković se obratio naciji: "... Sve ostalo je zubić vila!" bit.ly/2sE7LBU

  Poglej na Facebooku