• SPOLINT
 • Fundacija za šport
 • Football for equality

  Nogomet enakosti (Football for Equality) je evropski projekt osveščanja na področju diskriminacije, homofobije in rasizma v osrednji in vzhodni Evropi. Slovenski partner projekta je Spolint.

  Iniciativa Football for Equality je nastala leta 2009, tematska pozornost pa je usmerjena k promociji nogometa brez homofobnih, rasističnih in etnično obarvanih diskriminatornih dejanj. Poleg osveščanja o diskriminatornih praksah, diskurzih in stereotipih s poudarkom na diskriminaciji gejev, lezbijk, migrantov, etničnih manjšin in Romov, so glavni cilji projekta tudi promocija športa kot sredstva za vzpostavljanje enakih možnosti in medkulturnega dialoga, izmenjava dobrih praks ter vzpostavitev organizacijske strukture Evropskega omrežja, krepitev znanja in dvig kompetenc civilno – družbenih, navijaških, LGBT, romskih in drugih organizacij za soočanje s problematiko.

  Odmeven dogodek v sklopu projekta je potujoča razstava o športnikih, ki so se javno razkrili kot istospolno usmerjeni. Razstava »Proti pravilom – lezbijke in geji v športu« je namenjena odstranjevanju tabujev o homoseksualnosti in športu ter želi LGBT osebam pomagati, da tudi skozi šport zaživijo samozavestno življenje. Razstava bo gostovala v sedmih evropskih mestih

  Zadnji dogodki:

  Projekt, ki se zaključi maja 2013 delno sofinancira Evropska komisija (generalni direktorat za pravosodje) v okviru programa temeljnih pravic in državljanstva.

  Povezava na spletno stran projekta: www.footballforequality.org