• SPOLINT
 • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
 • FARE

  V mednarodni projekt FARE (Football Against Racism in Europe), ki se bori proti vsem oblikam diskriminacije na nogometnem igrišču, so vpeti vsi udeleženi v nogometnem športu (igralci, trenerji, managerji, navijači in drugi). Spolint je v Sloveniji prevzel vodilno povezovalno vlogo med različnimi sodelujočimi institucijami.

  Poslanstvo projekta FARE je boj proti vsem oblikam diskriminacije v nogometu – na nogometnih igriščih, stadionih, v garderobah, med treningi ipd. Danes je FARE mreža organizacij s partnerji v več kot štiridesetih evropskih državah in akcijski načrt, ki poziva proti rasizmu in ksenofobiji.

  Prvi FARE Teden boja proti rasizmu je leta 2001 potekal na petdesetih dogodkih v 9 državah. Že leta 2004 se je akcija izpeljala na 400 različnih dogodkih v 33 državah. Tako je omenjeni projekt prerasel v največjo manifestacijo proti rasizmu na nogometnih igriščih in zunaj njih, kajti vsako leto se akciji pridružuje vse več nevladnih organizacij, klubov in drugih institucij.

  Osnovna ideja projekta je skupnost opozoriti na problem, cilji vsako leto pa so različni: uspešno vključiti priseljence in etnične skupine v vse nivoje nogometa, boj za enakopravnost žensk, boj proti ksenofobiji, antidiskriminacija v najširši obliki ipd.

  Povezava na spletno stran mednarodne organizacije FARE: farenet.org